Östra Stenhagen grundsärskola åk 1-6

Östra Stenhagen grundsärskola tar emot elever som läser ämnen, ämnesområden och har delad studieplan för årskurserna 1 till 6.

Östra Stenhagen grundsärskola ligger i stadsdelen Stenhagen. Östra Stehagen grundsärskola är omgiven av flera grönområden och många fina promenadstråk och lekparker. Grundsärskolans klasser är integrerade i Östra Stenhagens grundskolas lokaler. I anslutning till grundsärskolan finns en stor inhägnad lekgård som används på rasterna.

Grundsärskolan delar lokaler med grundskolan för undervisning i hem- och konsumentkunskap, idrott, slöjd och delvis musik. Grundsärskolan delar matsal med grundskolan. I Stenhagen finns ett biblioteket inom gångavstånd.

På Östra Stenhagen grundsärskolas fritidshem finns tre fritidsgrupper. Fritidshemmet har två fasta aktiviteter dagligen. Vid månadens lek uppmuntras alla elever att vara med och leka tillsammans.Eleverna har en fin gård att vara på och möjlighet att vistas i närliggande grönområden och lekparker.

Vi på Östra Stenhagens grundsärskola arbetar för att stödja alla elevers utveckling och lärande samt att främja elevernas lust till ett livslångt lärande.

Östra Stenhagen är en skola där trygghet, kommunikation och utveckling är i fokus.

Vi arbetar för att eleverna ska känna delaktighet med klassen och gruppen. För att förstärka språket och kommunikationen använder vi digitala verktyg, tecken som stöd och bildstöd som är anpassad för varje elev och klass.

Andra sidor under: Östra Stenhagen grundsärskola åk 1-6